Dagbesteding voor volwassenen met een zorgindicatie

Ben je op zoek naar een leuke en zinvolle dagbesteding? Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij bieden verschillende activiteiten aan. Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je wel en niet kunt, bij ons is er altijd wel iets te doen waar jij blij van wordt.


Innovatieve vorm van dagbesteding

Wemazorg ontwikkelt momenteel een bijzonder vorm van dagbesteding onder de naam Care 4 People op een locatie in het centrum van Venlo. Hier kunnen cliënten ervaring opdoen op het gebied van Retail, horeca, schoonmaak, administratie en techniek.


In hartje Venlo wordt een winkel (concept store) opgezet met daarbij een kleine bistro. De cliënten van Wemazorg en mogelijk van andere zorgverleners kunnen hier hun dagbesteding doen, waarbij aan een brede range van vaardigheden kan worden gewerkt. Denk hierbij aan 'taken' als klantencontact, vakken vullen, winkel netjes houden, gastvrijheid, kassawerkzaamheden, het bereiden en serveren van koffie of een broodje en kleine reparaties (technisch).


Door deze taken onder deskundige begeleiding uit te voeren, zal de zelfredzaamheid in de thuissituatie ook vergroten. Ook zorgt het voor een beter dag/nachtritme en een fijne dag-invulling en meer sociale contacten.

Daarnaast  is er een etage beschikbaar waar cliënten creatieve activiteiten kunnen doen en ontspanningsmogelijkheden hebben.

Neem ook eens een kijkje op de website van Care 4 People voor een impressie. 


Waarom dagbesteding? 

Het hebben van een fijne dagbesteding is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je actief blijft en gelijktijdig nieuwe dingen kunt leren. Je ontmoet andere mensen en bouwt sociale contacten op. Daarnaast geeft dagbesteding ook structuur aan je dagelijks leven en geeft het een goed gevoel om zinvol bezig te zijn. En om de dingen te doen waar je plezier aan beleeft.


Verschillende mogelijkheden
Wij hebben verschillende mogelijkheden voor dagbesteding. De een werkt graag in de horeca, de ander voelt zich het prettigst tussen het groen en weer een ander vindt het leuk om creatief of arbeidsmatig aan de slag te gaan. We kijken samen met jou naar wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Vervolgens zoeken we activiteiten die bij jou passen.


Mocht je belangstelling hebben, vul dan het contactformulier in en dan nemen wij contact met je op voor een intake.